Tere!
Tegin sel nädalal väljas Canon 600d-ga pilte. Kui säritus on täpne, siis tulevad ilusad pildid. Siiski varjualades jääb midagi mustaks. Mulle meeldib vanemate Canonite värvid. Pean nende naha värve kõige paremateks.
Mul on ka Nikon d5100. See on veidike paremini varjualasid töötlev. Kui varjualad on pildistamisel tähtsad, siis eelistan seda kaamerat. Näiteks öö fotodeks, või kui on suured kontrastid valguse ja varju vahel.
Leian, et kõige parem kaamera on see, mis inimesel on. Enne Sony sensoreid ja peeglita kaameraid on tehtud väga häid pilte ja tehakse ka peale neid. Ilu ja dokumentaalne foto ei nõua viimast tehnikat. Pildi teeb inimene kasutades tehnikat. Seega minu arust ei pea tormama ostma Sony kaameraid, vaid olemas olevat tehnikat hästi kasutama.
Arvan, et peeglita kaamerad on uus asi. Nad pole massidesse jõudnud. Pigem oodata kui need valmis saavad.
Ükski tehnika pole ideaalne. Ma pole peeglita kaamerate okulaari taga olevat ekraani vaadanud. Tõenäoliselt näitab see üpris hästi pildi valgustatust aga mitte loomulikke värve. Siin on ka küsimus, kuidas okulaari taga oleva ekraani vaatamine silmale mõjub. Tõenäoliselt see kahjustab silma nagu kõik ekraanid. Peeglilt või prismalt loomulikku valgust vaadates ei ole seda probleemi.
Arvustustest lugesin, et nimetatud ekraan võib väreleda, ei jõua reageerida liikuvale pildile.
Üks inimene oli ostnud - vist Sony a7Rii - ja sai osaliseks tüüpveale - mälukaart kiilus pesasse. Kordategemine maksis sadu eurosid.