Google android laeb fotod luba küsimata netti

petslane kirjutas:

Aga põhimõtteliselt pean ma sellist tegevust varguseks, isegi
kui google on oma litsentsitingimustes kuskil väikeses kirjas
öelnud, et ta nii teeb. Ja kui mobla ostad ning litsentsiga ei
nõustu, siis praktiliselt ei saa seda moblat kasutada –
järelikult on tegemist google poolse avaliku vargusega
tugevama positsioonilt.

Veel, tuhlasin oma mobla seaded läbi, igasugune sünkimine on igalt poolt maha võetud ja valik “Sync Google Photos Backup” näitab: Last synced 18/09/2015, mis on enam-vähem mobla soetamise aeg.


petslane

Paistab, et see on vana asi juba:

https://www.bizjournals.com/nashville/blog/2015/07/google-photos-uploads-images-without-app.html

Huvitav, kas googlelt saab privaatsete andmete lekitamise eest kahjutasu nõuda?


petslane

(Sulev kirjutab): Mina ei ole enda telefonidesse Google Photos äppi paigaldanud. Ja minu pilte pole (minu teada) kuhugi süngitud.
Parooliga nikerdamine aitab vaid selle vastu, et pilte ei laeta sinu silma alla sinu enda kontole. Kui Google tahab sinu pilte kätte saada, saab ta need Google operatsioonisüsteemiga Google rakendusi kasutavast võrguühendusega seadmest ikka kätte.

Sulev kirjutas:

Mina ei ole enda telefonidesse Google Photos äppi paigaldanud.
Ja minu pilte pole (minu teada) kuhugi süngitud.

Jah, see Photos äpp tekkis sinna mingi androidi uuendusega. Algul oli lihtsalt Album.
Ja sellele Photos äpile “disable” pole ka võimalik, ainult “force stop”.

Aga küsimus on põhimõtteline – mingi praktiliselt monopoolses seisus firma võib rahumeeli võtta minu pildid ja saata kuhu tahab. Siin Euroopa Liidu andmekaitseseadused teda ei morjenda?
Ja laiadel massidel on suva: keda minu isiklikud pildid ikka huvitavad…


petslane

Googlel oli Facebooki sarnane programm. Ma ei tea, kas seda enam on ja nime ei mäleta. Kui see oli aktiveeritud, siis laadis automaatselt fotod üles. Kui sellest programmist lahkusin, siis enam ei laadinud üles. Ehk foorumist keegi teab selle programmi nime.

No näed, hakkabki peremehe ja koera seisundi põhimõtteline erinevus selgemaks saama :slight_smile:

Siis ta paneb soovi korral asjad kõrbeserveri sinna nurka, kuhu koeri ei lasta.

Selle nimi vist on Google Plus. Kui juhtub selles konto olema, siis tuleks see lõpetada.

Kas mitte Google ei l6petanud seda ise, kuna sinna häkiti sisse :smiley:

https://yle.fi/uutiset/3-10446803 ai ja alles järgmise aasta augustis.

See on täiesti filtri e kasutaja ebapädevuse küsimus.

Mootorsõiduki load antakse ka põhjaliku õppe tulemusena, kus kasutaja peaks aru saama, kuidas enam-vähem miski seadmes (loe: auto) töötab ja funktsioneerib.

Google Photos (autor kaevatud nähtusele) EI LAE automaatselt kasutaja fotosid oma veebiversiooni, vaid see tuleb käsitsi seadistada e lubada. Ignorantsus ei ole aluseks kisada kui kana.

Häbi.

Kas android (või kõik teised suured opsüsteemid) on avatud koodiga, et kohe külamees saab aru, et kuidas voolikud masinas liiguvad ja kuhu tilgad lekivad? Iga os uuendus teeb suvalt ju asju ringi, kirjutatakse täiesti uusi rahvale dokumenteerimata tegevusi sisse, avatakse uusi ja suletakse vanu otse-tagauksi jne

Et siis analoog autoga, kus tehas ei käi salaja sul autot uuendamas, pidurivoolikutest lisaühendusi tegemas kuskile ja tegelikult midagi teatamata poolt autot vahetamas…

Arvutis pole lihtsast beib-autojuhi tarbijakoolitusest tuhkagi kasu, mäng käib teisel tasandil.

(henry kirjutab): Vaatasin oma föönist, Photos oli installitud, mina pole seda installinud, kontode alt on google kontol igasugune sünkroonimine keelatud. Photos menüüst leidsin koha: Seaded -> Varundamine ja sünkroonimine->Varundamine SEES. Tahad väita, et mina olen selle ise sisse lülitanud - ei ole kuna praegult käivitasin esimest korda selle rakenduse.

Vähe sellest, end user agreementi kirjutatakse meelevaldeslt uueks.

Info on uus kütus, ja vaja kõik kätte saada … ära parem kasuta siis …

(Eke kirjutab): vanglaplaneet!

henry kirjutas:

Vaatasin oma föönist, Photos oli installitud, mina pole seda
installinud, kontode alt on google kontol igasugune
sünkroonimine keelatud. Photos menüüst leidsin koha: Seaded
-> Varundamine ja sünkroonimine->Varundamine SEES. Tahad
väita, et mina olen selle ise sisse lülitanud - ei ole kuna
praegult käivitasin esimest korda selle rakenduse.

Justnimelt, androidi üldseadetes on sünkroniseerimine väljas. Aga mingi tarkvarauuenduse käigus installiti lisaks puukprogramm nimga Photos, mis ikkagi hakkab pilte netti saatma kasutaja teadmata.
Ma enne kasutasin seda google parooli muutmise nippi, et telefon ei saaks omapäi palju asju teha, kui net sisse lükata. Sihuke kaitse pole teab mis tõhus, aga parem kui mitte midagi. Teisalt on parooliga väga tüütu jamada, kui kiire ja vaja mingi äpp tõmmata vms. mis parooli nõuab.


petslane

(henry kirjutab): Samsung grand 2 mul, see võib sõltuda ka brändist kes mis äppe default peale paneb ja neid ei saa ka maha võtta.

(Aimar kirjutab): Google Photos rakendust ei saa kasutadagi enne, kui sellele on antud luba fotodele juurdepääsuks ja kõigeks muuks. Ehk siis kasutajad ilmselt ei mäleta lihtsalt et nad selle loa on ise kunagi juba andnud. Mina enda telefonis seda luba pole andnud ning rakendust käivitada seetõttu ei saagi. Küll aga saaks seda soovi korral desinstallida.

Aimar kirjutas:

Google Photos rakendust ei saa kasutadagi enne, kui sellele on
antud luba fotodele juurdepääsuks ja kõigeks muuks. Ehk siis
kasutajad ilmselt ei mäleta lihtsalt et nad selle loa on ise
kunagi juba andnud. Mina enda telefonis seda luba pole andnud
ning rakendust käivitada seetõttu ei saagi. Küll aga saaks
seda soovi korral desinstallida.

Arvatavasti sõltub see google fotode äpi käitumine androidi versioonist.
Mu mobla on nii vana, et seda foto äppi polnudki veel algul. See installiti mõne androidi üldise uuenduse käigus. Võibolla olid seal mingi 100 lk androidi üldtingimusi, mille 76. lk teises pooles oli kirjas, et kasutaja nõustub kõigi google poolt kaasa topitud lisade ja nuhkvaradega, stiilis võta või jäta: kui üldtingimustega ei nõustu, siis androidi uuendust ei saa. Ei viitsi mitu aastat jälgi ka taga ajada, millal tuli, vahepeal on mitu androidi uut versiooni tulnud.
Igatahes ma pole seda foto äppi ja tema settinguid näppinud kunagi. Deinstallida ka ei luba, ainukesed valikud on “force stop” ja “revert to original version”. Õnneks sai originaalversioonile “disable” panna.
Ma isegi ei teadnud, et sihuke äpp on olemas, piltide vaatamiseks oli ja on Album.


petslane

(henry kirjutab): Mul täpselt sama seis, olen varem Albumi vaadanud ja Photos deinstalli nuppu ei ole ja midagi ei küsitud kui seda eile esimest korda otsisin ja avasin. Samas ma eriti mobiili ka pildistamiseks ei kasuta, mingid test pildid on algusest ja paar tootefotot kaupluses tehtud.