Google android laeb fotod luba küsimata netti

Sain täna halva üllatuse osaliseks – minu androidi telefoniga tehtud fotod vahtisid mulle google kontolt vastu, kuigi ma pole kunagi teadlikult luba andnud fotode googlesse sünkroniseerimiseks.
Samuti ei kasuta ma google kontot igapäevaselt, aga androidi telefoni on praktiliselt võimatu kasutada, kui google kontot pole.
Peab hakkama jälle seda n***i kasutama, et google parool ära muuta ja telefoni tarkvara uuendamiseks: mälukaart välja, korraks parool õigeks, uuendused peale, parool valeks jälle
Muidu lihtsalt google varastab su pildid ja muud andmed ära :frowning:


petslane

(Sulev kirjutab): Kuidas see parooliga nikerdamine aitab selle vastu, kui Google tahaks sinu pilte Google operatsioonisüsteemiga ja Google rakendusi jooksutavast võrku ühendatud seadmest ära varastada?

(Sulev kirjutab): Mis sektsioonis need pildid sul seal Google kontol istuvad?
Lappasin oma Google konto läbi, ei näinud seal küll ühtki oma Androititelefonidega tehtud pilti.

Sulev kirjutas:

Mis sektsioonis need pildid sul seal Google kontol istuvad?
Lappasin oma Google konto läbi, ei näinud seal küll ühtki
oma Androititelefonidega tehtud pilti.

Logisin üle aastase vaheaja oma google kontole sisse, seal on sektsioon “photos” ja kõik telefoniga juhuslikult klõpsitud pildid ilusti reas. Arvatavasti on sinna luba küsimata igasugust muud mobla sisu ka süngitud, kui viitsib google kontol ringi tuhlata.
Kuna ma väldin google kasutamist, siis ma täpselt selle google konto sisu ei tea. Ainuke põhjus, miks kontot üldse vaja oli teha – selleks, et androidile äppe ja uuendusi tõmmata.
Parooliga nikerdamine aitab selle vastu, et kui mobla netti pääseb, siis ei saa kohe sisu googlesse sünkima hakata.

Aga põhimõtteliselt pean ma sellist tegevust varguseks, isegi kui google on oma litsentsitingimustes kuskil väikeses kirjas öelnud, et ta nii teeb. Ja kui mobla ostad ning litsentsiga ei nõustu, siis praktiliselt ei saa seda moblat kasutada – järelikult on tegemist google poolse avaliku vargusega tugevama positsioonilt.


petslane

petslane kirjutas:

Aga põhimõtteliselt pean ma sellist tegevust varguseks, isegi
kui google on oma litsentsitingimustes kuskil väikeses kirjas
öelnud, et ta nii teeb. Ja kui mobla ostad ning litsentsiga ei
nõustu, siis praktiliselt ei saa seda moblat kasutada –
järelikult on tegemist google poolse avaliku vargusega
tugevama positsioonilt.

Veel, tuhlasin oma mobla seaded läbi, igasugune sünkimine on igalt poolt maha võetud ja valik “Sync Google Photos Backup” näitab: Last synced 18/09/2015, mis on enam-vähem mobla soetamise aeg.


petslane

Paistab, et see on vana asi juba:

https://www.bizjournals.com/nashville/blog/2015/07/google-photos-uploads-images-without-app.html

Huvitav, kas googlelt saab privaatsete andmete lekitamise eest kahjutasu nõuda?


petslane

(Sulev kirjutab): Mina ei ole enda telefonidesse Google Photos äppi paigaldanud. Ja minu pilte pole (minu teada) kuhugi süngitud.
Parooliga nikerdamine aitab vaid selle vastu, et pilte ei laeta sinu silma alla sinu enda kontole. Kui Google tahab sinu pilte kätte saada, saab ta need Google operatsioonisüsteemiga Google rakendusi kasutavast võrguühendusega seadmest ikka kätte.

Sulev kirjutas:

Mina ei ole enda telefonidesse Google Photos äppi paigaldanud.
Ja minu pilte pole (minu teada) kuhugi süngitud.

Jah, see Photos äpp tekkis sinna mingi androidi uuendusega. Algul oli lihtsalt Album.
Ja sellele Photos äpile “disable” pole ka võimalik, ainult “force stop”.

Aga küsimus on põhimõtteline – mingi praktiliselt monopoolses seisus firma võib rahumeeli võtta minu pildid ja saata kuhu tahab. Siin Euroopa Liidu andmekaitseseadused teda ei morjenda?
Ja laiadel massidel on suva: keda minu isiklikud pildid ikka huvitavad…


petslane

Googlel oli Facebooki sarnane programm. Ma ei tea, kas seda enam on ja nime ei mäleta. Kui see oli aktiveeritud, siis laadis automaatselt fotod üles. Kui sellest programmist lahkusin, siis enam ei laadinud üles. Ehk foorumist keegi teab selle programmi nime.

No näed, hakkabki peremehe ja koera seisundi põhimõtteline erinevus selgemaks saama :slight_smile:

Siis ta paneb soovi korral asjad kõrbeserveri sinna nurka, kuhu koeri ei lasta.

Selle nimi vist on Google Plus. Kui juhtub selles konto olema, siis tuleks see lõpetada.

Kas mitte Google ei l6petanud seda ise, kuna sinna häkiti sisse :smiley:

https://yle.fi/uutiset/3-10446803 ai ja alles järgmise aasta augustis.

See on täiesti filtri e kasutaja ebapädevuse küsimus.

Mootorsõiduki load antakse ka põhjaliku õppe tulemusena, kus kasutaja peaks aru saama, kuidas enam-vähem miski seadmes (loe: auto) töötab ja funktsioneerib.

Google Photos (autor kaevatud nähtusele) EI LAE automaatselt kasutaja fotosid oma veebiversiooni, vaid see tuleb käsitsi seadistada e lubada. Ignorantsus ei ole aluseks kisada kui kana.

Häbi.

Kas android (või kõik teised suured opsüsteemid) on avatud koodiga, et kohe külamees saab aru, et kuidas voolikud masinas liiguvad ja kuhu tilgad lekivad? Iga os uuendus teeb suvalt ju asju ringi, kirjutatakse täiesti uusi rahvale dokumenteerimata tegevusi sisse, avatakse uusi ja suletakse vanu otse-tagauksi jne

Et siis analoog autoga, kus tehas ei käi salaja sul autot uuendamas, pidurivoolikutest lisaühendusi tegemas kuskile ja tegelikult midagi teatamata poolt autot vahetamas…

Arvutis pole lihtsast beib-autojuhi tarbijakoolitusest tuhkagi kasu, mäng käib teisel tasandil.

(henry kirjutab): Vaatasin oma föönist, Photos oli installitud, mina pole seda installinud, kontode alt on google kontol igasugune sünkroonimine keelatud. Photos menüüst leidsin koha: Seaded -> Varundamine ja sünkroonimine->Varundamine SEES. Tahad väita, et mina olen selle ise sisse lülitanud - ei ole kuna praegult käivitasin esimest korda selle rakenduse.

Vähe sellest, end user agreementi kirjutatakse meelevaldeslt uueks.

Info on uus kütus, ja vaja kõik kätte saada … ära parem kasuta siis …

(Eke kirjutab): vanglaplaneet!

henry kirjutas:

Vaatasin oma föönist, Photos oli installitud, mina pole seda
installinud, kontode alt on google kontol igasugune
sünkroonimine keelatud. Photos menüüst leidsin koha: Seaded
-> Varundamine ja sünkroonimine->Varundamine SEES. Tahad
väita, et mina olen selle ise sisse lülitanud - ei ole kuna
praegult käivitasin esimest korda selle rakenduse.

Justnimelt, androidi üldseadetes on sünkroniseerimine väljas. Aga mingi tarkvarauuenduse käigus installiti lisaks puukprogramm nimga Photos, mis ikkagi hakkab pilte netti saatma kasutaja teadmata.
Ma enne kasutasin seda google parooli muutmise nippi, et telefon ei saaks omapäi palju asju teha, kui net sisse lükata. Sihuke kaitse pole teab mis tõhus, aga parem kui mitte midagi. Teisalt on parooliga väga tüütu jamada, kui kiire ja vaja mingi äpp tõmmata vms. mis parooli nõuab.


petslane