Yllo kirjutas:
Tere!
Kuna mul on üle viie aasta olnud Nikon d5100 ja vahepeal on
aparaadid ja mu oskused edasi arenenud, siis tahaksin sel
aastal fototehnikat uuendada.
Ma soojalt soovitan vältida (meie jeesukest tsiteerides: “laperdava peegliga”) tehnoloogilisi igandeid.
Pildistamise hetkel otse sensori pilti jälgides avanevad hoopis uued vöimalused.
Kas täiskaader, poolkaader või 4/3 on maitseasi. Kaamera on niikuinii kompromisside kunst, väiksema sensoriga kaotad veidike kvaliteeti pimedas kõrgetel isodel, samuti veidike miinimum dof-i. Aga võidad kergust, võidad teleobje ulatust, võidad max dof-i. Kui tahad telega luurata või otsast otsani teravaid looduspilte või lihtsalt reisikaamerat, siis on väiksem sensor parem.
Hästi kvaliteetsed väiksemale sensorile sobivad objed on ka üldiselt natuke odavamad – Zeiss, Leica, kuid need pole ainsad. Ja kui su põhiobje on oluliselt odavam kui kere, siis sa arvatavasti oled valest kohast kokku hoidnud.
Ma olin kunagi aus Nikonifänn, aga kuna sealt alla 850-e klassis tuli ainult tehnoloogilist mahajäämust, siis soetasin Pana ja Sony ja ei kahetse.
Kui too Nikon Z seeria kunagi tippu, teistest oluliselt kõrgemale jõuab, siis võibolla mõtlen ümber
–
petslane