Kuidas fileerida ahvenat?

Mis etappis tuleb lisada soola ? Sain juhendi siit: Kalade puhastamine kuid seal seda ei mainita

([email protected] kirjutab): Soola tuleb ikka kogu aeg ja igale poole panna.

Kuidas fileerida ahvenat.

Vaja läheb:

1 ahven
1 fileerimisnuga (soovitatavalt terav)
1 lõikelaud
1 kahvel

Protsess:

Aseta ahven lõikelauale (lülili). Hoia peast tugevalt kinni (kui näppude vahelt ära libiseb, siis kasuta kahvlit) ja lõika pea juurest lõpuste tagand fileerimisnoaga kuni selgrooni. Siis tehes saagimisliigutusi ürita nuga saada lappi. Seejärel RAHULIKULT lõika mööda selgroogu sabani välja - ikka lõikka neid saagimisliigutusi tehes.

Kui sellest aru ei saanud või ei tule kohe välja, siis proovi alustada sabast.
Soola soovitavad panna alles praetud poolele, siis ei pidanud kala liiga ära kuivama. Mina olen kohe pannud e. õrnalt mõlemale filee poolele.

Roland

(enn kirjutab): Küsija meiliaadressi põhjal võib järeldada, et praegu on rehvivahetuses kahe kõrghooaja vaheline vaikne periood :slight_smile:
Eriti sügava mulje jättis mulle rubriigi valik: Korduma Kippuvad Küsimused. Enam kui kümne aasta jooksul kalas sellist küsimust küll ei mäleta,
Küsijale: see seltskond siin on rohkem huvitatud küsimusest, kuidas pildistada fileeritud ahvenat

[%sig%]

(Shitgma kirjutab): kirvega