H. P. kirjutas:
No, kui see HDMI - sisendiga välja tuleb, siis k6lbab DSLR-i
väliseks monitoriks küll. Jälle jääks ülearust kola
ostmata.
Tead, mul oli mõni aeg tagasi Sony mobla. Uuena olid mõned head omadused, aku kestis kaua ja kaamera ning ekraan olid ka OK.
Aga läks ruttu katki – hakkas paisuma ja lõi ekraani nurgast lahti, touchscreen lakkas teisest servast toimimast ja oligi prügikastikaup. Teistel Sonydel olen olen näinud süstemaatiliselt sarnaseid hädasid. Nii et kui tootja pakub kuitahes vingeid omadusi ja värve ja 5G-d ja midakõike, siis see üldse ei koti, kui puudub kõige baas – töökindlus.
Too Sony mobla hdmi sisend kõlab huvitavalt, aga kuidas asi tegelikult lahendatud on? Mingi frame grabber, pakib video lennult ja keerab mingisse tavalisse videoformaati, mida mobla siis näidata suudab? Umbes 100ms viivis ja muud rõõmud? Või lähebki mobla monitori töörežiimi, kui hdmi küljes?
Ma siin insenerimõttega arvan, et kaamera võiks hdmi asemel üle usb-c thunderbolt videot välja pritsida, poleks vaja mingeid hdmi konvertereid, VLC mängiks
Muuseas, parematel kaameratel kõlbab suvaline mobla väga hästi distantspäästikuks ja väliseks monitoriks wifi kaudu. Aku kestvus on küll üsna niru, viivitus märgatav ja pildikvalieet seal moblaekraanil natuke kahtlane, aga asja ajab ära. Mingi suurem pad on veel parem. Installi ainult app.
–
petslane